Teada on fakt, et kuivatamisele kui säilitusviisile on iseloomulik väga suur kaalukadu, mida tihti üritatakse kompenseerida – lisades konservante, suhkruid, õlisid, lisaaineid või kasutades madala kvaliteediga tooret. Meie tootele pole lisatud suhkrut, maitseparandajaid, konservante jm. mis kahandaksid selle ehedust.
Otse põllult toodud marjad püreestatakse koheselt peale korjamist ja kuivatatakse. Esialgsest marja kaalust jääb järele isegi alla 10%. Marjarulli kuivatiste unikaalsus seisneb ka selles, et isegi kahe järgneva päeva, täpselt samadest sortidest valmistatud marjarullid pole absoluutselt identsed – välimuselt ega ka maitselt.
Kuivatatud toidud on kiudainete rikkad ja kui söömise järel ka juua, tekib ruttu täiskõhu tunne.
Kuivatise säilivus toatemperatuuril on koguni paar aastat.
Kuna kuivatamine toimub pikaajaliselt madalatel temperatuuridel, on siin hästi säilinud vitamiinid, mineraalained ja isegi osa fermente. Toortoidu hulka toodet siiski liigitada ei saa, sest kuivatamise temperatuur 53 kuni 57 kraadi seda lihtsalt enam ei võimalda.
Kuna aga töötlemistemperatuur on siiski kaugel 100-st kraadist, peab olema väga valiv tooraine kvaliteedi suhtes.
Maasika kuivatatud püree on tõenäoliselt üks kõige tervislikumaid maiustusi nii lapsele kui ka täiskasvanule, kus saavad kokku kaasaja maitsed ja vanavanemate köögi traditsioonid.
Marjarulli tootevalikus on maasikas kindlalt esikohal.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.