Teada on fakt, et kuivatamisele kui säilitusviisile on iseloomulik väga suur kaalukadu, mida tihti üritatakse kompenseerida – lisades konservante, suhkruid, õlisid või kasutades madala kvaliteediga tooraineid. Meie tootele pole lisatud suhkrut, maitseparandajaid või teisi aineid, mis kahandaksid ehedust.
Otse põllult toodud marjad püreestatakse koheselt peale korjamist ja kuivatatakse.
Esialgsest kaalust jääb järgi 14-16%. Marjarulli kuivatiste unikaalsus seisneb ka selles, et isegi kahe järgneva päeva, täpselt samadest sortidest valmistatud marjarullid pole absoluutselt identsed – välimuselt ega ka maitselt. Kuivatatud toidud on kiudainete rikkad ja kui söömise ajal ka juua, tekib ruttu täiskõhu tunne.
Kuivatise säilivus on koguni paar aastat.
Kuna kuivatamine toimub pikaajaliselt madalatel temperatuuridel, on siin hästi säilinud vitamiinid, mineraalained ja isegi osa fermente. Toortoidu hulka toodet siiski liigitada ei saa, sest kuivatamise temperatuur 53 kuni 57 kraadi seda lihtsalt enam ei võimalda. Kuna aga töötlemistemperatuur on siiski kaugel 100-st kraadist, peab olema väga valiv tooraine kvaliteedi suhtes.
Mustsõstra-vaarika marjarull on tõenäoliselt üks kõige tervislikumaid maiustusi nii lapsele kui ka täiskasvanule, kus saavad kokku kaasaja maitsed ja vanavanemate köögi traditsioonid.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.