Kuivatatud must pässik on toore erinevateks tervisejookideks. Sellest saab valmistada ekstrakti, tinktuuri ning valmistada erimaitselisi teesid.
Siberi šamaanid kasutasid sedan nii:
Võta üks osa musta pässiku puru (25 grammi) ja pane see termoskannu. Vala peale 500 ml 90 kraadist vett ja lase tõmmata 48 tundi. Seejärel kurna ja aseta jahutuskappi/külmikusse. Tarbi seda tõmmist järjest 70 cl päevas enne sööki. Kogused võid jagada võrdselt enne söögikordasid. Väldi tõmmise tarbimist vahetult enne uinumist, kuna tõmmis on toniseeriva toimega.
Tinktuur rahvameditsiinist:
Väeka ja tervist turgutava tinktuuri saamiseks külmutatakse sügavkülmas kuivatatud puru või keedusest üle jäänud pudi (peale kurnamist). Peale paaripäevalist läbi külmutamist (kus pakane lõhub pässiku koed täielikult) valada peale vähemalt 70 kraadiline alcohol. Parimaks tulemuseks tuleb varuda 2-4 kuud aega.
Lisaks saab parima tulemuse, kui segada kokku kaks erinevat ekstrakti- musta pässiku ekstrakt ja piiritusega seisnud tinktuur vahekorras 5 osa /1-le.
Tutvu teiste musta pässku toodetega siin.
MUSTA PÄSSIKUGA SEOTUD RISKID
Mustal pässikul on verd vedeldavad omadused. Inimesed, kes kasutavad Warfarini või teisi verd vedeldavaid ravimeid ei tohiks musta pässikut kasutada.
Mustal pässikul on diabeedivastased omadused (see võib alandada veresuhkrut). Diabeetikud, kes kasutavad veresuhkrut alandavaid ravimeid, peaksid selle kasutamist vältima.
Must pässik sisaldab suures koguses oksalaate (nagu ka muide must tee) ja nagu kõiki toiduaineid, milles on kõrge oksalaadisisaldus, tuleks ka musta pässikut tarbida mõõdukalt, et vältida neerukivide teket.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.