fbpx
,

Koeravillaga poolkindad

26.40

Käsitsi kootud koeravillaga helehallid poolkindad. Praktilised käesojendajad randmetele, mis ei takista sujuvat nutiseadmete ja arvuti kasutamist või autojuhtimist. Randmeosal 2 islandi vitsa triipu.  Meister Reet Pettai.

Laost otsas

Kategooriad: , Sildid: ,

Toode sündis praktilisest vajadusest – kui on tarvis jahedas helistada või telefoni näppida, siis ei pea kindaid käest võtma. Sõrmeotsad ja pöial on poolkindaid kandes vabad. Poolkindaid on soetanud endale ka paljud arvutikasutajad ja autojuhid, kellel on tarvis sõrmeotsi lahtisena hoida, kuid samal ajal on soov käsi soojas hoida.
Tegu on meistri kõige erilisema tootega. Poolkindaid saab kanda väga erineval temperatuuril. Väga krõbeda külmaga pannakse poolkinnastele sõrmikud peale. Kui kätel on soe, saab sõrmikud ära võtta ning pookinnas hoiab randme ikka sooja. Kui on ranne soe, siis püsib ka sõrmeotstes veri lämmi.

Randmeosa on koetud soonikuna, selliselt hoiab see väga ligi ja ranne püsib soe. Randmesoojendaja puhul on tähtis, et üleminek käisest käelabani oleks ilusti kaetud. Päkale on koetud päkakiil. Pöidlakiil hoiab poolkinnast parmini käes ja ei hakka kätt pitsitama. Kootud mõnusasti käe järgi. Lõpetatud ripskoes, kus pahem ja parempoolse silmus järgmisel real erineva koha peal, et serv ei hakkaks rulli kerima ja hoiab seda stabiilsemana. 

Mustris kasutatud islandi vits on etnograafiline kaunistuselement, mida kasutatakse kõige rohkem Peipsiäärsel Setomaal ja pärit on see algselt Islandilt. Pole välistatud, et mustri tõid Peipsimaale viikingid, kellelt kaubandusega tegelenud setode esivanemad olid varmad selle üles korjama. Peipsimaa on varasema tiheda laevaliikluse tõttu paistnud silma käsitööuuendustega, mis jõudsid sisemaale tükk maad hiljem.

Koeravill annab poolkinnastele tavalisest parema soojahoidmise ja mõnusa pehmuse, lambavill elastsuse ja vastupidavuse.  Sobivad hästi randmetele, mis vajavad tavapärasest rohkem loomulikku soojust. Randmesoojendajad on ühtviisi tõhusad nii väliskeskkonna mõju kui sisekliima tasakaalustamiseks. Külma ilmaga aitavad need käsi soojas hoides tekitada kandjale üle terve keha hubase tunde. Kui käed peaksid higistama, siis niiskust hästi imav vill hoiab neid sellest hoolimata meeldivalt soojas. Pidev mikromassaaž verevarustuse parandamiseks stimuleerib nahka, elavdades lokaalselt vereringet.

Erilise soojapidavuse tagab lisaks looduslikule materjalile ehe kudumistehnika, mis jätab lõnga vahele rohkem õhku. Poolkindad on kootud käsitsi varrastel, mitte masinaga. Meistri jaoks sünnib see loomulikult ja kudumise tehnika ise on omapärane. Kuna tegu on pikalt valmiva käsitööga, tagab see tulemusena vajaliku pehmuse ja venivuse.

Kasutatud lõnga materjaliks on valge lambavilla ja halli koeravilla segu.Villane lõng on kontrollitult kohalikku päritolu Lõuna-Eesti lammastelt ning koeravill on kogutud naaberkülade koeraomanikelt.  Koeravill on kehale tundes pehmem, ei kratsi nii palju kui maalamba vill. Teiseks hoiab õhuline ja pehme koeravill tõhusalmalt sooja ja sobib eriti hästi valutavatele kehaosadele, mida on tarvis võimalikult hästi soojas hoida. 

Tegu on keskkonnateadliku tootega, mis lähtub säästliku majandamise põhimõttest. Sellest juhinduvad loomaomanikud ei viska oma lemmikute villa minema, vaid hoolitsevad selle eest, et see leiaks kasutust ja teeniks inimesi edasi.  

Villasegud on lõngaks töödeldud 130-aastaste masinatega Süvahavva villavabrikus Võhandu jõe ääres. Masinatel on tehnoloogiline eripära. Need töötavad aeglaselt, ei kaku villa – see ei hakka hiljem kudumis torkima ja tundub pehmem. 

Randme pikkus 10 cm,
laba pikkus 11 cm,
laba laius 10 cm.

Kaal 0.2 kg
Mõõtmed 27 × 13 × 10 cm

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.