fbpx
, ,

Süstikpitsist järjehoidja

18.00

Süstikpitsist järjehoidja on eriline kingitus raamatusõbrale, olenemata soost või vanusest. Järjehoidjaid on erinevate värvide ja lisanditega, nii et leiab sobiva variandi igale maitsele. Süstikpitsist järjehoidja komplekt sisaldab järjehoidjat ja pakendit säilitamiseks. Meister Karin Otsus.

Tootekood: - Kategooriad: , , Silt:

Järjehoidja on aastaringselt hea kingitus raamatusõbrale. Toode sündis praktilisest vajadusest  – huvi lugemise vastu käis kaasas sooviga käia raamatuga ümber võimalikult säästlikult, et mitte vigastada seda ega murda lugemisjärje pidamiseks nurki.

Süstikpitsist järjehoidja sobib nii sünnipäevaks kui koolilõpuks või uue eluetapi alguseks kingitava raamatuga kaasapanemiseks. Süstikpitsist järjehoidja annab kingitavale raamatule ägeda lisa – muudab raamatu kinkimise isikupärasemaks ja väärtuslikumaks. Läbiloetud raamat läheb hiljem riiulisse, aga järjehoidja liigub järgmisele raamatule edasi ja nii püsib kinkija endiselt meeles.

Järjehoidja on valmistatud käsitsi, puuvillasest niidist, vähelevinud süstikpitsi tehnikas. See on kerge ja ei vigasta raamatut. Ripats on metallist ning see võib olla tooteti erinev. Saatmise tarvis on järjehoidja niidiga kinnitatud paksema aknakesega paberi külge. Ülemine osa on veidi tärgeldatud.

Samas tehnikas tehtud, kuid ristikujulisi järjehoidjaid kasutatakse palju katoliiklikes maades, kus need on kujunenud populaarseteks suveniirideks, mida mälestuseks külastatud piirkonnast kaasa osta. Selle järjehoidja pitsimustrid on inspireeritud Räpina mõisa ehk Sillapää lossi hiilgeaegadest 19. sajandi keskpaigast 20. sajandi alguseni, mil lossipreilid ja prouad käisid kaunite pitsiliste rõivastega ning pits kaunistas väga paljusid kõrgklassi tekstiilesemeid. Tänapäeval märgib selline Viktooria-aegne pits isegi väikesel aksessuaaril tema kasutaja erilist stiili.

Pitsimuster on moodustatud üksteise kõrvale sõlmitavatest paarissõlmedest, iga sõlm ükshaaval – see on väga palju aega ja täpsust nõudev töö. Tänu sellele, et pits on sõlmedest moodustatud, on ta vastupidavam võrreldes tavaliste pitsidega. Ei rebene. Ei vaju lössi. Hoiab vormi tänu tugevale struktuurile. Käsitöö kõrge kvaliteet võimaldab sihipärasel kasutamisel esemel kesta põlvest põlve.

Kui on soov saada järjehoidja pakutavast erinevat värvi, siis on tellimuse valmistamise aeg kuni kaks nädalat.

Värv

Kollane, Roosa

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.